Fugl spiser fra en hjemmelavet foderautomat

Kolding Naturskole råder over 3 naturskoler. To naturskoler (Marielund og Perlen) ligger i Kolding by og desuden har vi Skibelund, som ligger helt ud til Lillebælt i nærheden af Sønder Stenderup.

 

Nærmere beskrivelse af lokaliteterne:

Naturskolen Marielund

Naturskolen Marielund ligger på adressen Marielundsvej 20, 6000 Kolding.

Naturskolen i Marielund ligger bynært i Marielundskoven og er beliggende i smuk og varieret natur med kuperet terræn, sø, vandløb, kilder og overdrev. Dette giver anledning til et alsidigt tilbud om naturvejledning.

Huset er indrettet med inventar til 30 besøgende. Ingen overnatningsmuligheder.

Stedet er velegnet til aktiviteter, der handler om skov, sø, vandhul, vandmiljø, istid, fugle, jagt, fiskeri, kulturhistorie og orienteringsaktiviteter.

 

Perlen 300Naturskolen Perlen

Naturskolen Perlen ligger på adressen Christian 4. Vej 71, 6000 Kolding.

Perlen ligger smukt placeret i Djævlekløften, med Geografisk Have lige i nabolaget. Is og smeltevand fra den seneste istid har skruet jorden rundt, så landskabet ligger helt unikt langs Dalby Møllebæk. Der er kort afstand til skov, overdrev, eng, fjord, sø og vandhul.

På grund af naturskolens indretning må der max. være 10 personer i huset samtidigt.

 

 

  

Skibelund 300Naturskolen Skibelund

Naturskolen Skibelund ligger på adressen Skibelundvej 22, 6092 Sdr. Stenderup.

Skibelund er beliggende ned til Lillebælt og Solkær Enge. Området ligger fantastisk smukt, og giver mulighed for at gå på opdagelse i fossillernes spændende vidnesbyrd om fortiden, landskabets dannelse, havets rigdomme, kulturens spor og landbrugets udvikling. Engene er et sandt paradis for strand-, eng-, hav- og trækfugle, som kan iagttages fra poststien samt fugletårnet. Engene er etableret i forbindelse med VM2 (Vandmiljøplan 2), hvilket giver mulighed for indblik i Danmarks naturgenopretningsplaner.

Skibelund er indrettet med inventar til 40 besøgende. Skibelund har ingen overnatningsmuligheder, men i umiddelbar nærhed af Skibelund har Naturstyrelsen nogle shelters som kan bookes til overnatning via Naturstyrelsens hjemmeside.

Skibelund bruges ikke i vinterperioden(1. november - 1. marts)