Skip til hoved indholdet
  • Dagtilbud
    • Naturvejledning for dagtilbuddene
    • Andet - specielt for dagtilbud
  • Skoler
    • Nyheder
    • Skoleområdet
      • Hvad er naturvejleding for skoler
      • Naturvejledning for skoler
  • Om naturskolen
    • Om naturskolen
  • Kontakt
    • Book arrangementer
    • Medarbejdere
Forside
  • Dagtilbud
  • Skoler
  • Om naturskolen
  • Kontakt
  • Om naturskolen

Naturskolen

Vores naturvejledning har til formål at give eleverne direkte oplevelser i naturen. Naturvejledning formidler såvel processer og de helheder, som kan iagttages i den danske natur. Det er ligeledes et vigtigt element i naturvejledningen, at man henleder opmærksomheden på de konsekvenser som menneskets indgriben har i naturen og dermed bidrager til en øget forståelse af begreberne natur og kultur. Naturvejledning giver muligheder for at opnå erfaringer og viden om naturgrundlag samt samfundets forvaltning af natur, miljø og kulturmiljø. 

Kolding Naturskole formidler naturoplevelser og læring i og om naturen for kommunale institutioner i Kolding Kommune. Det kan være for de yngste i vuggestuer eller dagplejen og helt op til de ældste elever i folkeskolen. Kolding Naturskole stiller ligeledes gerne lokaliteter til rådighed for eks. sociale arrangementer for kommunale skoleklasser.

I det omfang som tiden gør det muligt, er der også mulighed for private skoler og skoler fra nabokommunerne (mod betaling) at få vejledning af naturvejlederne i Kolding Naturskole, der skal dog indgås en samarbejdsaftale.

Kolding Naturskole er en del af Kolding Kommunes Pædagogiske Center, hvor man på hverdage (i tidsrummet 7.30-17.00(fredag til 14.00), hvis man ikke kan træffe en naturvejleder), kan lægge beskeder til naturskolens personale.

Kolding Naturskole laver naturvejledning for mange forskellige målgrupper. Men der er 2 større målgrupper:

  • Kommunale dagtilbud
  • Kommunale skoler

Disse 2 grupper er nærmere beskrevet andetsteds på denne hjemmeside.

En typisk låner af en af naturskolerne er en skoleklasse, som sammen med en lærer og en naturvejleder er på en naturskole i 3-7 timer. Derudover bruges naturskolerne også i skolernes sociale arbejde, hvor måske et forældreråd arrangerer en eftermiddag eller aften for eleverne, deres søskende og forældrene.

Desuden har vi nogle eksterne brugere/foreninger. Men fælles for disse er, at det skal være godkendte foreninger i Kolding Kommune og de planlagte aktiviteter må ikke være i konkurrence med eksempelvis caféer og lignende.

Endvidere bruges naturskolens faciliteter også nogle gange af private skoler i Kolding Kommune - dog skal der indgås en samarbejdsaftale mellem den private skole og Kolding Naturskole.

Da vi ofte står i en vejledningssituation, er den letteste måde at få kontakt til os ved at sende en mail. Vi bestræber os på at besvare henvendelser hurtigst muligt, helst samme dag, men det hænder, at der går nogle dage. Vore kontaktoplysninger kan findes under punktet kontakt.

Udlån af naturskoler kan i store træk deles i følgende grupper.

  • Udlån af naturskoler til sociale klassearrangementer for kommunale skoler foregår ved at skolens kontor eller en lærer tager kontakt til Kolding Naturskole for at planlægge arrangementet.
  • Udlån til godkendte foreninger i Kolding Kommune. Foreningen kontakter Kolding Naturskole for at planlægge arrangementet.
  • Udlån til private skoler. Det forudsættes, at den pågældende private skole har indgået en samarbejdsaftale med Kolding Naturskole. Af samarbejdsaftalen fremgår det hvordan man booker en naturskole.

NYT - NYT - NYT

Hvis naturskolen skal bruges til et offentligt arrangement, som der annonceres for, eller der er mere end 50 deltagere, skal der søges om tilladelse til arrangementet. Dette gøres vha. selvbetjeningsløsningen ”ansøg om tilladelse til offentligt arrangement”:

Ansøgning om tilladelse til offentligt arrangement

 

Ex. Man kan jo godt forestille sig en kommunal institution f.eks. sundhedsområdet, der booker det til et offentligt forebyggelses arrangement eller en skole/klasse, der booker det til et arrangement, hvor der nemt kan komme over 50 deltagere, hvis det er med forældre og søskende.

Kommunale institutioner

Det er kun med institutionernes administrationers eller medarbejderes mellemkomst der kan booke naturskolerne.

Private skoler

Private skoler kan kun booke naturvejledning/naturskoler via skolernes administration og det forudsættes, at der er indgået en samarbejdsaftale mellem institutionen og Kolding Naturskole. Der afregnes for såvel naturvejledning som lån af naturskoler.

Foreninger

Kolding Naturskole stiller fortsat gerne lokaliteter til rådighed for godkendte foreninger. Reservation af faciliteterne foregår ved henvendelse:

For booking af naturskoler kan følgende personer kontaktes:

Kolding Naturskole    Kjeld Gregersen                7979 7814    kjgr@kolding.dk

Kolding Naturskole er en del af Pædagogisk Center og har kontorfaciliteter på Dyrehavevej 108L i Kolding. Hvis vi måtte være optaget, så kan man altid lægge en besked ved receptionen på Pædagogisk Center, 79 79 19 70.

Vore vejledninger foregår mange forskellige steder også gerne i institutionernes nærmiljø. Dette betyder, at vi i praksis kan komme overalt, ved stranden, i skoven, ved vandløbet eller i det hegn, som ligger lige i nærheden.

Selv om vi kommer mange forskellige steder, så har vi også nogle gode naturskoler (3 stk), hvor der gode muligheder for at fordybe sig i specielle emner.

Arbejdet i Kolding Naturskole er inddelt i følgende hovedområder:

     
Skoler   Ruth, Rune og Jørn laver naturvejledning med både skoler og SFO.
Dagtilbud   Rune laver vejledning for dagtilbuddene i Kolding Kommune.
     

Man kan finde de nødvendige kontaktoplysninger på personalet under "Kontakt" eller benytte bookingformularen for de enkelte områder.

Kolding Naturskole råder over 3 naturskoler. To naturskoler (Marielund og Perlen) ligger i Kolding by og desuden har vi Skibelund, som ligger helt ud til Lillebælt i nærheden af Sønder Stenderup.

Naturskolen Marielund

Naturskolen Marielund ligger på adressen Marielundsvej 20, 6000 Kolding.

Naturskolen i Marielund ligger bynært i Marielundskoven og er beliggende i smuk og varieret natur med kuperet terræn, sø, vandløb, kilder og overdrev. Dette giver anledning til et alsidigt tilbud om naturvejledning.

Huset er indrettet med inventar til 30 besøgende. Ingen overnatningsmuligheder.

Stedet er velegnet til aktiviteter, der handler om skov, sø, vandhul, vandmiljø, istid, fugle, jagt, fiskeri, kulturhistorie og orienteringsaktiviteter.

Naturskolen Perlen ligger på adressen Christian 4. Vej 71, 6000 Kolding.

Perlen ligger smukt placeret i Djævlekløften, med Geografisk Have lige i nabolaget. Is og smeltevand fra den seneste istid har skruet jorden rundt, så landskabet ligger helt unikt langs Dalby Møllebæk. Der er kort afstand til skov, overdrev, eng, fjord, sø og vandhul.

På grund af naturskolens indretning må der max. være 10 personer i huset samtidigt.

Naturskolen Skibelund ligger på adressen Skibelundvej 22, 6092 Sdr. Stenderup.

Skibelund er beliggende ned til Lillebælt og Solkær Enge. Området ligger fantastisk smukt, og giver mulighed for at gå på opdagelse i fossillernes spændende vidnesbyrd om fortiden, landskabets dannelse, havets rigdomme, kulturens spor og landbrugets udvikling. Engene er et sandt paradis for strand-, eng-, hav- og trækfugle, som kan iagttages fra poststien samt fugletårnet. Engene er etableret i forbindelse med VM2 (Vandmiljøplan 2), hvilket giver mulighed for indblik i Danmarks naturgenopretningsplaner.

Skibelund er indrettet med inventar til 40 besøgende. Skibelund har ingen overnatningsmuligheder, men i umiddelbar nærhed af Skibelund har Naturstyrelsen nogle shelters som kan bookes til overnatning via Naturstyrelsens hjemmeside.

Skibelund bruges ikke i vinterperioden(1. november - 1. marts)

Kolding Naturskole

  • Dyrehavevej 108 L
    naturskole@kolding.dk
  • 6000 Kolding
  • Telefon: 79 79 78 14

Webtilgængelighed

  • Adgang med tegn
  • Få teksten læst op
  • Tilgængelighedserklæring
  • Giv os feedback